Bouwkunde

Zethoven Bouwplan Groep tekent voor het bijzondere ontwerp en de totale gebouwontwikkeling...
Meer over Bouwkunde

Planontwikkeling

Zethoven BouwplanGroep een ervaren, creatieve en pragmatische planontwikkelaar, maakt gebouwen en woonplannen met -een bijzonder randje-
Meer over Planontwikkeling
Projectwoningen in verkoop

Bouwmanagement

Zethoven BouwplanGroep is als bouwmanager capabel om in grootschalige projecten structuur aan te brengen. De kunst is complexe processen te vereenvoudigen tot hapklare brokken.
Meer over Bouwmanagement

Visualisatie

Zethoven BouwplanGroep heeft een eigen visualisatie studio waarin met behulp van de modernste hardware- en softwaretechnieken de meest tot de verbeelding sprekende project- en ontwerp...
Meer over Visualisatie

Property Partners

Property Partner: Een aanspreekpunt voor al uw vastgoed gerelateerde zaken...
Meer over Property Partners

Nieuwbouwen

Een zorgeloos en ontspannen bouwproces voor u als opdrachtgever is ons belangrijkste uitgangspunt.
Meer over Nieuwbouwen
Sharepoint

Login

BIM (Bouw Informatie Management)

BouwplanGroep > Ontwerp & Bouwkunde > BIM (Bouw Informatie Management)
Het nieuwe werken in de bouw. BIM (Bouw Informatie Management) wordt vaak gezien als 3D uitwerken van een ontwerp. In de praktijk gaat 'Bimmen' veel verder. Zoals de afkorting voluit al aangeeft, gaat het om informatie management. Het zoeken naar de optimale aansluiting van de grote diversiteit aan informatiestromen rondom een bouwproces. De 4de dimensie speelt een centrale rol: het proces.In de 3D uitwerking van een model (ontwerp) komt de input van verschillende partijen (leveranciers, onderaannemers, etc) tesamen en kan een optimale integratie plaatsvinden van de onderdelen, waarbij de foutmarge en de faalkosten kunnen worden geminimaliseerd.
Daarnaast ontstaat de basis voor een een uitgebreide informatiedatabase van het gebouw. Deze database kan als naslagwerk worden gebruikt tijdens de beheerfase (maintain)

De Zethoven Bouwplan Groep is hierbij de spin in het web van de communicatie en integratie.

Onze zelf ontwikkelde 'Sharepoint' is een voorbeeld van BIM: Een online platform waarop informatie (agenda's verslagen, tekeningen en berekeningen) wordt gerangschikt en gedeeld met de partners in het proces.